QUI SOM | Les Moles

CAT ES EN

RESERVES

+34 977 573224

Història

La història de Les Moles és la d’uns joves que s’introdueixen en un món professional que no és el seu i sense saber massa bé el perquè... Amb el pas del temps la passió per la gastronomia els va atrapant.

Al desembre del 92 els tres germans Castell inauguren el restaurant Les Moles. Un any més tard Jeroni passa a la cuina i al 94 els altres dos germans deixen el negoci i Carmen, esposa de Jeroni, s’incorpora al projecte fent-se càrrec de la sala i temps després també del celler.

A partir d’aquí dues vides dedicades a un projecte comú que sobrepassa el ser un negoci per convertir-se en un projecte de vida.

Al febrer de 2006 Les Moles apareix per primera vegada a TV3. Amb el temps els van arribant reconeixements. A l’edició 2010 de la Guia Repsol, se li atorga a Les Moles el primer SOL. Uns anys després, amb l’edició 2014 de la Guia Michelin, sel’s va reconèixer amb una estrella i l’edició 2020 de la Guia Repsol ha atorgat a Les Moles el segon SOL.

El restaurant està situat a la que va ser la primera pedrera d’Ulldecona (l’extracció de pedra és l’activitat industrial més important del municipi), on es feien les pedres per als molins, anomenades "moles", d’aquí prové el nom del nostre restaurant.

Des dels seus inicis, la història de "Les Moles" ha estat un esforç constant per la superació i la professionalització. La constància, el treball i l’afany de superació sempre és una bona recepta per a fer coses. Aquest és, sense cap dubte, el gran secret que ha consolidat Les Moles com un dels restaurants de referència de la gastronomia espanyola.


Xef

Jeroni Castell


La relació entre Jeroni, xef del restaurant, i la cuina comença tard i per casualitat. Al obrir Les Moles, Jeroni era el responsable de sala, però la necessitat de cobrir la baixa per malaltia del cuiner en època de feina, damunt de Setmana Santa, i davant la impossibilitat de contractar-ne un altre, fa que Jeroni prengui la decisió de canviar la sala per la cuina. Aquella experiència temporal li va servir per adonar-se’n de la seva veritable vocació: La Cuina.

Des d’aquell moment Jeroni va compatibilitzar el seu horari de treball i l’aprenentatge d’una professió que l’apassionava però li era totalment desconeguda.

Així és com va fer cap a Amposta, on Mª Cinta Bayerri impartia classes de cuina per a mestresses de casa. Després d’un seguit de llibres, algun curs monogràfic, l’assistència a congressos de gastronomia i els curts estatges de Jeroni a Can Bosch, Via Veneto i Arzak, li van servir per fer-se una idea del què era la cuina moderna. La suma de tots aquests passos ha estat la que ha fet que la cuina de Les Moles, en els inicis clàssica, passés a ser el que és avui en dia, cuina d’autor juganera i creativa.Cap de Sala i Sommelier

Carmen Sauch


L’encarregada de tenir cura de la sala i del celler del restaurant és Carmen, apassionada del vins i com a Sommelier Professional per la URV. Ella va ser la persona elegida per recollir el testimoni quan Jeroni va passar a fer-se càrrec de la cuina.

Des que Carmen s’ha posat al front del celler Les Moles ha ha donat un gir radical a la seva carta de vins i caves, introduint cada cop més Denominacions d’Origen aconseguint tenir-ne avui dia prop de seixanta, amb més de tres-centes referències nacionals e internacionals. El canvi més gran, però, no es la simple ampliació del celler, sinó el canvi de filosofia, Carmen inicia la recerca de nous vins que s’adapten més a la cuina de Les Moles, posant en valor l’adquisició de nous productes, desconeguts i novedosos.

A més a més, a partir del 2012 i amb Carmen al front, Les Moles s’embarca en un nou projecte: l’elaboració dels seus propis vins. Actualment Les Moles gaudeix de quatre vins propis, però el que porta el segell més personal de Carmen és aquell que porta el seu nom: Carmen`S, un joc de paraules que inclou el nom complet de Carmen Sauch amb la traducció en anglès del Vi de Carmen; un vi de macabeu de vinyes velles fermentat i criat 8 mesos en bóta de roure francès nova.La nostra història en imatges

 
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
 

Les Moles Restaurant

Les Moles Events

Restaurant Les Moles
Ctra. La Sénia, Km. 2 - Ulldecona
Tel. +34 977 573224
Fax +34 977 720677
lesmoles@lesmoles.com
informació i avís legal
política de cookies

Contacta per Whatsapp

segueix-nos a instagram

segueix-nos a twitter

segueix-nos a facebook


Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020

Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural