QUI SOM | Les Moles

CAT ES EN

RESERVES

+34 977 573224

Història

La història de Les Moles és la d’uns joves que s’introdueixen en un món professional que no és el seu i sense saber massa bé el perquè... Amb el pas del temps la passió per la gastronomia els va atrapant.

Al desembre del 92 els tres germans Castell inauguren el restaurant Les Moles. Un any més tard Jeroni passa a la cuina i al 94 els altres dos germans deixen el negoci i Carmen, esposa de Jeroni, s’incorpora al projecte fent-se càrrec de la sala i temps després també del celler.

A partir d’aquí dues vides dedicades a un projecte comú que sobrepassa el ser un negoci per convertir-se en un projecte de vida.

Al febrer de 2006 Les Moles apareix per primera vegada a TV3. Amb el temps els van arribant reconeixements. Al novembre de 2009 la Guia Repsol li atorga a Les Moles 1 Sol Repsol. Uns anys després, al novembre de 2012, la Generalitat els lliura el Diploma d’honor al Mèrit Turístic i al novembre de 2013 la Guia Michelin els va reconèixer amb una estrella.

El restaurant està situat a la que va ser la primera pedrera d’Ulldecona (l’extracció de pedra és l’activitat industrial més important del municipi), on es feien les pedres per als molins, anomenades "moles", d’aquí prové el nom del nostre restaurant.

A partir d’aleshores, la història de "Les Moles" ha estat un esforç constant per la superació i la professionalització. La constància, el treball i l’afany de superació sempre és una bona recepta per a fer coses. Aquest és, sense cap dubte, el gran secret que ha consolidat Les Moles com un dels restaurants de referència de les nostres terres.


Cuiner

Jeroni Castell


La relació entre Jeroni, xef del restaurant, i la cuina comença tard i per casualitat. Al obrir Les Moles, Jeroni era el responsable de sala, la necessitat però de cobrir la baixa per malaltia del cuiner en època de feina, damunt de Setmana Santa, i davant la impossibilitat de contractar-ne un altre, fa que Jeroni prengui la decisió de canviar la sala per la cuina. Aquella experiència temporal li va servir per adonar-se’n de la seva veritable vocació: La Cuina.

Des d’aquell moment Jeroni va compatibilitzar el seu horari de treball i l’aprenentatge d’una professió que l’apassionava però li era totalment desconeguda.

Així és com va fer cap a Amposta, on Mª Cinta Bayerri impartia classes de cuina per a mestresses de casa. Després d’un seguit de llibres, algun curs monogràfic, l’assistència a congressos de gastronomia i els curts estatges de Jeroni a Can Bosch, Via Veneto i Arzak, li van servir per fer-se una idea del què era la cuina moderna. La suma de tots aquests esdeveniments ha estat la que ha fet que la cuina de Les Moles, en els inicis clàssica, passés a ser el que és avui en dia, cuina d’autor juganera i creativa.


· Estrella Michelin

· SOL Repsol

· Premi DOP de l’Oli Catalanes

Sommelier

Carmen Sauch


L’encarregada de tenir cura de la sala i del celler del restaurant és Carmen, apassionada del vins i cada cop més formada en el tema, Sommelier Professional per la URV. Ella va ser la persona elegida per recollir el testimoni quan Jeroni va passar a fer-se càrrec de la cuina.

Carmen ha anat ampliant la carta de vins i caves, introduint cada cop més Denominacions d’Origen aconseguint tenir-ne avui dia prop de cinquanta, amb més de tres-centes referències.


· Premi CARTA VI 2015

La nostra història en imatges

 
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
  • QUI SOM
 

Les Moles (inici)

Restaurant Les Moles
Ctra. La Sénia, Km. 2 - Ulldecona
Tel. +34 977 573224
Fax +34 977 720677
lesmoles@lesmoles.com
informació i avís legal
política de cookies

segueix-nos a instagram

segueix-nos a twitter

segueix-nos a facebook